Cornuri cu sos de fructe de padure

de Rocsi in Dulciuri, 3 Apr 2013 | 5270 vizualizari

 

Aveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la o prajitura dar am zis ca nu prea poate fi luata si la pachet.Asa ca m-am gandit mai bine si m-am decis sa fac cornuri.Au iesit tare bune, pline de savoare cum imi plac..

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 3-4 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3/4 cana de apa minerala
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

Pentru sosul de fructe de padure:

  • 1 castron fructe de padure (congelate in cazul meu)
  • 4-5 linguri zahar (daca doriti mai dulce sosul puneti mai mult)
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu sos de fructe de padure:

Aluatul:
Apa minerala o incalzim putin.
Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar.
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de portocala.
Amestecam putin cu mana, punem drojdia dizolvata, apoi turnam cate putina apa si framantam.
Cand aluatul devine nelipicios si elastic incetam sa mai adaugam apa si il mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa isi dublrze volumul intr-un loc cald.

Sosul de fructe de padure:
Fructele le lasam sa se decongeleze.
Le mixam putin (sa nu le facem pasta), adaugam zaharul si cel cu pastai de vanilie.
Turnam amestecul intr-un ceaunel si il punem pe foc.
Cand s-a incalzit adaugam amidonul si lasam pana de ingroasa (daca doriti sa iese ca o budinca puneti o lingura in plus de amidon).
Dam deoparte cand este gata si lasam sa se raceasca.
Din aluat formam 15 bile.
Intindem cu sucitorul niste dreptunghiuri, punem putin sos de fructe apoi rulam cornurile.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cand le terminam pe toate de rulat le introducem in cuptorul incins.
Le lasam 30-40 de minute pana devin aurii.

Preparam un sirop din miere si putina apa, scoatem cornurile cand sunt gata si un un penson le ungem, apoi le acoperim sa ramana moi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

04.04.2013, 22:09

Mena ti-am pus deoparte

CookieMonster 1

08.04.2013, 10:17

ma termina fructele de padure

Rocsi 1

08.04.2013, 10:45

Si mie imi plac mult Cookie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu nuca si cacao